16 tips om als ondernemer je lichaamstaal te verbeteren

Door een verkeerde lichaamstaal te gebruiken kunnen mensen je verkeerd begrijpen. Erg vervelend en zeker als je een belangrijk zakelijke afspraak hebt. Bijvoorbeeld met een investeerder of een grote potentiële klant. In dit artikel een aantal simpele tips om je lichaamstaal te verbeteren.

Geen specifiek advies

Er is geen specifiek advies over hoe je jouw lichaamstaal moet gebruiken. Want wat je doet kan altijd op een andere manier geïnterpreteerd worden afhankelijk van de ‘setting’ en met wie je in gesprek bent. Vandaar de tips hieronder van algemene aard zijn.

Bewust worden

Zorg er allereerst voor dat je je bewust wordt van je lichaamstaal. Sta eens stil bij de manier hoe je zit, hoe je staat, hoe je je handen en benen gebruikt en wat je doet als je met iemand praat.

Je kunt voor een spiegel gaan staan om hier bewust van te worden. Het ziet er misschien stom uit maar het is een effectieve manier om een beetje feedback over je eigen lichaamshouding te verkrijgen.

16 tips om je lichaamstaal te verbeteren

 

1. Niet met je armen of benen kruisen.

2. Zorg dat je oogcontact hebt maar vermijd dat je de persoon in kwestie aanstaart.

3. Wees niet bang om wat ruimte voor jezelf te nemen. Dit straalt zelfvertrouwen uit.

4. Ontspan je schouders.

5. Knik af en toe tijdens een gesprek. Hierdoor geef je aan dat je aan het luisteren bent. Kijk uit voor overkill en doe het dus niet te vaak, anders lijk je te veel op Woody Woodpecker.

6. Zit rechtop, maar wel op een ontspannen manier.

7. Leun een beetje voorover naar de persoon waarmee je praat. Ook hier moet je het niet overdrijven. Helemaal naar achteren leunen komt arrogant en afstandelijk over, maar te ver naar voren komt juist weer wanhopig over.

8. Lach, door af en toe te lachen zorg je voor een ontspannen sfeer. Neem jezelf niet te serieus en ontspan tijdens het gesprek. Personen zullen beter naar je luisteren als ze zien dat je een positief ingesteld persoon bent. Ga niet als eerste lachen om je eigen grappen want dat laat je juist nerveus overkomen. Als iemand je introduceert, zorg dan voor een oprechte glimlach.

9. Raak je eigen gezicht niet aan. Hierdoor kom je nerveus over.

10. Buig niet je hoofd. Kijk dus niet steeds naar beneden. Je komt onzeker over en een beetje ‘verloren’.

11. Doe het een beetje rustig aan. Dit gaat op voor een aantal dingen: loop even iets langzamer, dit maakt je kalm en zelfverzekerd.

12. Maak niet te veel bewegingen. Zorg dat je niet te veel nerveuze bewegingen maakt, maar ook niet teveel bewegingen maakt terwijl je iets uitlegt. Dit kan te veel afleiden. Focus op je bewegingen en doe het rustig aan.

13. Gebruik je handen meer zelfverzekerd. In plaats van je handen veel te bewegen kun je je handen beter gebruiken om te communiceren wat je wilt uitleggen. Gebruik ze om je boodschap te onderstrepen en er een extra waarde aan toe te voegen. Doe dit als het echt nodig is.

14. Houd je drankje laag vast. Hou dingen lager dan waar je hart zit. Dit om te voorkomen dat je afstandelijk en gereserveerd over komt.

15. Sta niet te dicht bij. Geef mensen een stukje ruimte, niemand vind het leuk als je hem of haar van heel dichtbij bepraat.

16. Zorg voor een goede houding. Zorg voor een positieve, open en ontspannen houding. Want hoe je je vanbinnen voelt komt vaak naar boven in je lichaamstaal en dit kan nu net het grote verschil maken.


logoondernemer24website6

 

Bouw aan je ondernemerschap met onze

COMMUNITY, KENNIS, MARKTPLAATS en OPLOSSINGEN

Ondernemer24 helpt je vooruit met onmisbare kennis en een enorm netwerk. Je ontmoet ondernemers, je bent vindbaar in onze community, hebt toegang tot praktische oplossingen en bent op de hoogte van de laatste tips & trends. Met onze zakelijke marktplaats kun je door het plaatsen van gratis advertenties gericht naar opdrachten, experts of bedrijfsmiddelen zoeken. Heb je vragen dan kun je die stellen in ons forum en de beste kortingen hebben we als deals voor je samengesteld.

JA, Ik Meld Me Aan.

 

VAR wordt afgeschaft per 1 mei 2016
In 6 stappen jouw kernwaarden bepalen
 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 10 december 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
Cron Job Starts
0
Shares