De marketinglessen die je kunt leren van Pablo Escobar

Pablo Escobar was de grootste drugsbaas van Colombia en omstreken. Netflix zette onlangs het tweede seizoen van de hitserie Narcos online, welke gebaseerd is op het leven van de beruchte drugsbaas. Ondanks dat Pablo Escobar verschrikkelijke dingen gedaan heeft tijdens zijn leven, kunnen ondernemers toch een paar dingen van hem leren.

Pablo Escobar had geen grote militie die de ‘smerige’ zaken voor hem opknapte, maar had wel een grote aanhang van loyale fans (community) waar hij op kon rekenen. Hij deed ‘goede dingen’ terug voor de maatschappij die vooral bestond uit arme en laagopgeleide mensen waardoor hij door veel mensen op handen werd gedragen. Het laat de ‘kracht’ zien van mensen die echt loyaal zijn.

We moeten dit natuurlijk niet zo aanpakken als Pablo Escobar, maar de les die hieruit getrokken kan worden is dat een groep loyale mensen erg krachtig is. Dat er een kleine kern van mensen nodig is om een doel te bereiken en dat grote groep loyale mensen hierbij erg belangrijk kan zijn. Dit kun je ook doorvetalen naar je bedrijf: Zorg voor een grote fanbase en je fans en klanten zullen jouw bedrijf versnelt laten groeien.

Bekijk hieronder de video van Daniel Dipiazza wat hij geleerd heeft toen hij de serie Narcos op Netflix had gezien.

Bron: entrepreneur.com


logoondernemer24website6

 

Bouw aan je ondernemerschap met onze

COMMUNITY, KENNIS, MARKTPLAATS en OPLOSSINGEN

Ondernemer24 helpt je vooruit met onmisbare kennis en een enorm netwerk. Je ontmoet ondernemers, je bent vindbaar in onze community, hebt toegang tot praktische oplossingen en bent op de hoogte van de laatste tips & trends. Met onze zakelijke marktplaats kun je door het plaatsen van gratis advertenties gericht naar opdrachten, experts of bedrijfsmiddelen zoeken. Heb je vragen dan kun je die stellen in ons forum en de beste kortingen hebben we als deals voor je samengesteld.

JA, Ik Meld Me Aan.

 

Uw geautomatiseerde administratie en de fiscale be...
3 dingen die je moet weten over de SBR verplichtst...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 10 december 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
Cron Job Starts
0
Shares