Online boekhouden: de mogelijkheden en de voordelen

Vroeger hielden de meeste ondernemers hun boekhouding op papier bij, maar tegenwoordig wordt dit niet meer zo veel gedaan. Omdat steeds meer facturen online worden verstuurd, is het bijhouden van een online boekhouding vandaag de dag veel gemakkelijker dan het offline bijhouden van de boekhouding.

Twijfel jij erover om jouw boekhouding voortaan ook online bij te houden? Lees dan in dit artikel wat de mogelijkheden van online boekhouden zijn en van welke voordelen je profiteert als je jouw boekhouding online bijhoudt.

De mogelijkheden van online boekhouden: de diverse boekhoudprogramma's

Wie online zijn of haar zakelijke administratie bij wil houden, sluit een online boekhoudprogramma af. Er zijn boekhoudprogramma's voor ZZP'ers, maar er zijn ook boekhoudprogramma's voor grote bedrijven met een groot aantal medewerkers. Ben je ZZP'er en zoek je een goed boekhoudprogramma, dan kun je de programma's e-Boekhouden, Rompslomp, MoneyMonk, Offective en Yoursminc gebruiken. Al deze programma's werken goed, hebben de juiste functionaliteiten voor ZZP'ers en worden bovendien voor lage maandelijkse bedragen aangeboden aan ondernemers.

Online de administratie bijhouden: de voordelen

Steeds meer ondernemers houden hun administratie online bij en dit is niet voor niets. Verander je jouw offline boekhouding in een online

boekhouding, dan profiteer je namelijk van diverse voordelen.

Het eerste voordeel van het online bijhouden van de boekhouding, is dat je altijd bij je belangrijke papieren kunt. Heb je jouw boekhouding in de archiefkasten zitten, dan kun je hier niet bij komen als je bij een klant zit, onderweg bent of op vakantie bent. Heb je jouw boekhouding online, dan kun je jouw facturen, rekeningen en offertes altijd en overal bekijken.

Een ander voordeel van online boekhouden, is dat je er altijd en overal aan kunt werken. Je logt in op het boekhoudprogramma en je kunt altijd facturen sturen, offertes opmaken of facturen van leveranciers openen. Je hebt geen printer nodig om aan de slag te kunnen gaan, alleen een goede verbinding met het internet.

Tot slot kun je jouw papieren online goed opslaan. Heb je een keer een brand in jouw kantoorpand, dan hoef je je geen zorgen te maken dat jouw administratie helemaal weg is. Alles is namelijk online opgeslagen, zodat je er altijd bij kunt. Het online opslaan van de boekhouding is ook verstandig als je jouw administratie offline bijhoudt en een extra kopie van je boekhouding wil maken.

De 5 beste online bedrijven om dit jaar te starten
Waarom brengt continu leren ondernemers meer succe...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 21 november 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
0
Shares