Waarom brengt continu leren ondernemers meer succes?

Wie als ondernemer niet met de tijd meegaat, zal het op den duur niet redden. Stilstand is nog altijd achteruitgang. Veranderen, innoveren en verbeteren zijn nodig voor de continuïteit van het bedrijf. Dat weet elke ondernemer. Veranderen en innoveren doe je door steeds te blijven leren. Leren door het opdoen van nieuwe ideeën van anderen. Leren jezelf steeds te ontwikkelen door het leren van fouten, die je maakt. Door continu te leren doe je als ondernemer meer ideeën op, die je toe kunt passen en heb je gegarandeerd meer succes.

In de blog De 5 geheimen achter het succes van echte ondernemers heb ik enkele succesfactoren besproken. In deze blog iets meer over het vierde geheim: Blijven leren. Hoe doe je dat dan? Waarom boeken ondernemers, die continu leren, meer succes?

Met leren meer succes

Deze ondernemers weten bewust of onbewust hoe zij hun ervaringen concreet kunnen omzetten in een succes voor hun onderneming. Zij leren niet alleen van de gemaakte fouten, maar hebben een instelling van blijven leren. Zij laten zich inspireren door anderen en maken gebruik van adviezen om hun onderneming te verbeteren. Door steeds nieuwe ervaringen op te doen, leren ze te leren hoe ze – soms met vallen en opstaan – kunnen verbeteren en leren ze de grenzen en mogelijkheden beter te kennen. Daarom zijn ondernemers, die blijven leren ook meer innovatief en succesvol. Hoe kun je dan als ondernemer blijven leren?

Leer van anderen

Leren van (nieuwe) ideeën van anderen of van concurrenten, is belangrijk voor de ontwikkeling. Anderen maken ook fouten en hebben soms successen. Je kunt leren van mensen die al bereikt hebben wat jij wilt bereiken. Zij kunnen je vertellen hoe ze dat hebben gedaan of ervaren. Om dit te weten te komen, moet je als ondernemer op zoek gaan naar de ideeën en inzichten van anderen. Hoe kijk je de kunst bijvoorbeeld af?

Ga naar congressen/conferenties/seminars

Door andere ondernemers te ontmoeten, kun je nieuwe ideeën opdoen. Congressen/seminars/etc., waar succesvolle ondernemers spreken, zijn daarvoor uitermate geschikt. Zie bijvoorbeeld deze video, waarin Richard Branson, de inspirator voor vele ondernemers, vertelt hoe je kunt leren van concurrenten en waarom continu leren belangrijk is.

Kijk in andere keukens

Een andere manier om te leren van anderen is door eens te kijken in een andere keuken. Zo ken ik een garagebedrijf, waarvan de directeur de succesvolle concurrenten gaat bezoeken om te zien hoe bijvoorbeeld de showroom is ingericht. Ook verkent hij tegelijkertijd als klant hoe hij bij zijn concurrenten geholpen wordt. Van welke verkooptechnieken kun je leren? Hoe gedraagt de verkoper, die lovende cijfers krijgt van klanten, zich naar jou als de klant? Ook zag hij een keer dat een concurrent werkte met een verbeterbord, een bord waarop medewerkers aangaven wat er verbeterd kon worden. Zie de afbeelding voor een voorbeeld. Goede ideeën van anderen helpen jou als ondernemer om succesvoller te zijn.

Leer van fouten

Succesvolle ondernemers nemen hun verantwoordelijkheid voor de fouten die ze maken. Zij leggen de schuld niet bij de ander. Om van fouten te leren zoeken zij uit waarom zij een verkeerde keuze of actie hebben gemaakt. Zij vragen daarbij ook feedback van anderen en van klanten. Weten waar de oorzaak ligt, helpt je om de gemaakte fout in de toekomst te vermijden. Ga dus na welke acties hebben geleid tot het maken van de fout. Bij elke fout die je maakt ontdek je meer over jezelf, over wie je bent, over de grenzen en mogelijkheden en over waar je in uitblinkt en waar je minder goed in bent.

Fouten zijn vaak de beste leermeesters – James Antony Froude

Meer innovatief

Mooi, zal je zeggen. Maar waarom leidt het leren van fouten (uiteindelijk) tot meer succes? Van fouten maken, ontstaat een leerproces, waardoor tegelijkertijd ook weer nieuwe, nog betere inzichten ontstaan. Juist door fouten te maken, doe je weer nieuwe kennis en vaardigheden op. Dit toepassen leidt vaker tot meer innovatie. Dit wordt ook bevestigd door onderzoek. Innovatie bestaat voor 25% uit technologie en voor 75% uit sociale innovatie: het toepassen van nieuwe kennis. De meest innovatieve bedrijven zien fouten en mislukkingen als een middel om betere en meer succesvolle ideeën te krijgen. Dit blijkt bij voorbeeld uit een studie van de Economist Intelligence Unit. De onderzoektak van het Britse tijdschrift onderzocht in opdracht van IT-bedrijf Oracle de karakteristieken van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. Daaruit kwam niet alleen de tolerantie voor mislukkingen naar voren, maar ook het gegeven dat deze bedrijven actief op zoek gaan naar feedback. Kenmerkend was dat meer dan de helft van de respondenten aangaf dat hun bedrijf het leren van fouten omarmt. Door van fouten te leren, deden zij nieuwe ideeën op en boekten zij daardoor meer succes, zo bleek uit het onderzoek.

Tot slot

Leer dus van je eigen fouten en van anderen waarom zij zo succesvol zijn. Het zijn de belangrijkste ondernemerslessen. Als je blijft leren zal je meer successen behalen dan falen. Je doet daardoor ook weer nieuwe ideeën op, die je kunt toepassen in jouw bedrijf. De fouten die je onderweg maakt zullen je helpen te bereiken wat je wilt. Door te blijven leren boek je als ondernemer meer succes.


logoondernemer24website6

 

Bouw aan je ondernemerschap met onze

COMMUNITY, KENNIS, MARKTPLAATS en OPLOSSINGEN

Ondernemer24 helpt je vooruit met onmisbare kennis en een enorm netwerk. Je ontmoet ondernemers, je bent vindbaar in onze community, hebt toegang tot praktische oplossingen en bent op de hoogte van de laatste tips & trends. Met onze zakelijke marktplaats kun je door het plaatsen van gratis advertenties gericht naar opdrachten, experts of bedrijfsmiddelen zoeken. Heb je vragen dan kun je die stellen in ons forum en de beste kortingen hebben we als deals voor je samengesteld.

JA, Ik Meld Me Aan.

 

Online boekhouden: de mogelijkheden en de voordele...
Een ondernemer met focus boekt meer succes

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 21 november 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
Cron Job Starts
0
Shares