Zelf een briefhoofd ontwerpen

Met een professionele uitstraling staat of valt de eerste indruk van jouw bedrijf. De puntjes op de í’ kunnen potentiële klanten zomaar dat laatste duwtje in de rug geven. Besteed daarom als ZZP’er voldoende tijd en aandacht aan jouw huisstijl en logo. Het goede nieuws: dit hoeft niet direct een grote hap uit je bedrijfsbudget te beteken. Je kunt veel zelf. Kom voortaan verzorgd voor de dag met je zelfontworpen standaard briefhoofd bijvoorbeeld. Ga aan de hand van de volgende 4 tips aan de slag en binnen no-time staan er een verzorgd, zakelijk briefhoofd voor jouw volgende schrijven klaar.

 

Tip 1: investeer in goede kwaliteit

Een goed logo gaat jarenlang mee. Bovendien zorgt het voor de juiste uitstraling van jouw bedrijf. Overweeg daarom eenmalig te investeren in een illustrator die voor jou een logo ontwerpt. Hij of zij zorgt ook dat het logo niet te zwaar als bestand wordt terwijl het bij het afdrukken een mooie kwaliteit behoudt. Die afdrukkwaliteit staat of valt natuurlijk ook met een goede (laser)printer. Bij printerspecialist 123inkt.nl vind je wat je nodig hebt. Via de website van Kortingbox.nl profiteer je er nu van flinke kortingen op bijvoorbeeld een laserprinter van Brother.

Tip 2: zelf een briefhoofd ontwerpen

Een Logo in bij voorkeur PNG formaat gebruik je vervolgens zelf eenvoudig in een Word sjabloon. Hiervoor open je vanzelfsprekend Word, waarna je onder de tab “Invoegen” kiest voor “Koptekst”. Binnen de Tab “koptekst” biedt Word vervolgens legio mogelijkheden om zowel tekst als afbeeldingen (logo) toe te voegen. Niet erg thuis in het programma Word? Op de webpagina van logohuisstijlontwerpen.nl vind je een duidelijk stappenplan. Hier vind je overigens ook terug op welke manier je naast een koptekst ook een voettekst kunt plaatsen.


"Apple keyboard" (CC BY 2.0) by Håkan Dahlström

Tip 3: Hetzelfde briefhoofd altijd paraat

Wanneer je tevreden bent over je briefhoofd, is het natuurlijk wel ze prettig wanneer je deze standaard kunt gebruiken voor elke nieuwe brief. Sla het document daarom op als type “Word Sjabloon”. Zo’n leeg document mét jouw eerder ontworpen briefhoofd gebruik je keer op keer om vervolgens andere word documenten in uit te werken en op te slaan. Een andere optie is het briefpapier van tevoren te bedrukken met de laserprinter en deze vervolgens voorbedrukt terug in de printerlade (met de juiste zijde aan de printkant!) te leggen.

Tip 4: Andere oplossingen

Mocht je onverhoopt toch wel wat hulp kunnen gebruiken het ontwerpen van je eigen briefhoofd? Of lijkt jouw printer niet aflopend te printen terwijl je jouw briefhoofd wel zo ontworpen hebt? Neem dan eens een kijkje op bijvoorbeeld de website van Brother CreativeCenter of die van HP. De grote printermerken bieden bij hun printer ook online services aan, waarbij gratis en geheel compatibele sjablonen voor briefpapier, facturen en meer worden aangeboden. Bovendien staan ze je bij met gratis tips en adviezen wat betreft printergebruik en cartridges. Een laatste optie is een iets grotere investering; laat een professionele illustrator de gehele huisstijl ontwerpen, inclusief briefhoofd. Succes gegarandeerd!

"brother fax&printer" (CC BY-SA 2.0) by hirotomo

Bron hoofdafbeelding: "Homeoffice" (CC BY 2.0) by Nico Kaiser

Heeft de jaarrekening nog nut?
10 redenen om je facturatie online te doen

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
Cron Job Starts
0
Shares