14 dingen die erg succesvolle ondernemers elke dag doen

Wat doen extreem succesvolle mensen elke dag, en waarom zijn ze eigenlijk zo productief en succesvol? Als je een succesvolle ondernemer ziet, dan zie je vaak alleen het gouden randje van succes, maar niet de persoonlijke opofferingen die deze persoon heeft gemaakt (Vaibhav Shah).

Kevin Kruse is een persoon die dicht bij veel succesvolle mensen (waaronder ondernemers) mocht komen om ze te interviewen. Zo interviewde hij meer dan 200 erg succesvolle mensen, inclusief 7 miljardairs, 13 Olympische atleten en veel ondernemers. Zijn meest belangrijke bron van informatie kwam uit de vraag:

‘Wat is je nummer 1 geheim met betrekking tot je productiviteit?’

Bij het analyseren van de antwoorden, Kreeg Kruse een paar fascinerende inzichten die vervolgens door Travis Bradberry op een rij zijn gezet in dit lijstje van 14 dingen die erg succesvollle mensen elke dag doen.

1. Ze focussen zich op minuten, niet op uren

De meeste mensen hebben standaard blokken van een uur of en een half uur in de agenda staan. Erg succesvolle mensen denken in minuten en weten dat een dag 1.440 minuten heeft. Ze beseffen dat er niks kostbaarder is dan tijd. Geld kun je kwijtraken en weer terugverdienen, maar verspilde tijd kun je nooit weer terug claimen.

Quote Shannon Miller: ‘You must master your minutes to master your life’.

2. Ze focussen zich alleen op 1 ding

Erg productieve mensen weten heel goed wat hun belangrijkste taak is en focussen zich ook alleen daarop. Als zij 2 uur aan het werk gaan, dan gaan ze ook 2 uur aan het werk zonder interrupties.

3. Ze gebruiken geen to-do lijstjes

Gooi je to-do lijstje weg en zet alles in je agenda. Het blijkt dat slechts 41% van de dingen die op je to-do lijstje staan ook echt gedaan worden. Alle taken die niet gedaan worden leiden tot onnodige stress en slapeloosheid. Dit komt door het Zeigarnik effect, dat in essentie betekent dat taken die niet voltooid zijn, in je hoofd blijven zitten totdat je ze hebt voltooid. Erg succesvolle mensen zetten alles in hun agenda en werken en leven volgens die agenda.

4. Ze verslaan uitstelgedrag door tijdreizen

De toekomst is onzeker, daarom gedragen we ons vaak inconsistent. We kopen vandaag gezonde voeding omdat we bedacht hebben de hele week gezond te eten. Na een week gooien we de rotte salade weg omdat we dat toch niet gedaan hebben. Succesvolle mensen bedenken hoe ze dit in de toekomst kunnen voorkomen. Ze denken na hoe ze zichzelf de juiste beslissingen kunnen laten maken. Anticiperen op hoe je toekomstige ik zelf-sabotage pleegt en er van te voren een oplossing voor bedenken is eigenlijk je toekomstige ik verslaan.

5. Ze zijn voor het diner thuis.

Succesvolle mensen weten dat er altijd wel iets te doen is, zelfs meer dan je kunt doen. Ze weten de waarde van het leven op de juiste manier in te schatten. Uiteraard is dat niet voor iedereen hetzelfde, maar voor de meeste mensen is tijd met familie, sport, hobby en iets voor anderen doen belangrijk.

6. Ze gebruiken een notebook

Richard Brandson heeft meer dan eens gezegd dat hij Virgin niet zo groot heeft kunnen maken zonder een simpele notebook. Erg succesvolle mensen hebben een vrije geest en schrijven alles op wat in ze op komt.

7. Ze lezen maar een paar keer per dag e-mail

Erg succesvolle ondernemers lezen maar een paar keer per dag hun e-mail. Ze kijken niet de hele dag door in hun e-mailbox. Ze reageren niet op elke piep en trilling van de smartphone. Ze plannen dit op vaste tijden in.

8. Ze proberen koste wat het kost meetings te vermijden

Quote Mark Cuban: ‘Never take meetings unless someone is writing a check’. Vergaderingen zijn meedogenloze tijddoders. Ze starten vaak laat, er zijn de verkeerde mensen aanwezig, duren lang en er wordt veel om de kern van het onderwerp gedraaid. Als je een meeting hebt, zorg dan dat deze kort en to the point is.

9. Ze zeggen bijna overal ‘nee’ tegen

Miljardair Warren Buffet heeft eens gezegd: ‘Het verschil tussen succesvolle mensen en erg succesvolle mensen is dat erg succesvolle mensen bijna overal ‘nee’ op zeggen’. Je hebt maar 1440 minuten in een dag, dus wees zuinig op je tijd.

10. Ze volgen de 80/20 regel

De 80/20 regel is ook bekend als het Pareto Principe. In de meeste gevallen, 80 procent van de resultaten komen voort uit 20% van de activiteiten. Erg productieve mensen weten welke activiteiten voor de grootste resultaten zorgen.

11. Ze delegeren bijna alles

Erg productieve mensen vragen niet ‘hoe moet ik deze taak volbrengen?’ maar vragen ‘Hoe kan deze taak volbracht worden?’. Ze halen het onderste uit de kan en hebben geen controle issues en proberen zoveel mogelijk de 'ik' weg te laten. In de meeste gevallen is ‘goed’ goed genoeg.

12. Ze raken dingen maar 1 keer aan

Hoe vaak heb je een e-mail meerdere keren bekeken? Of een rekening voorbij zien komen en gedacht ‘die betaal ik later’? Hoe vaak heb je een e-mail bekeken en gedacht: ‘die beantwoord ik wel later’? Erg succesvolle mensen proberen het slechts 1 keer ‘aan te raken’. Als het maar 5 of 10 minuten duurt dan handelen ze het direct af. Dit reduceert stress, omdat het dan uit je hoofd is. Verder zorgt het voor meer effectiviteit, want je hoeft het niet nog een keer bekijken.

13. Ze hebben een consistente ochtend routine

Kevin’s grootste verrassing tijdens het interviewen van 200 erg succesvolle mensen was het aantal dat hun vaste ochtendritueel met hem wouden delen.

14. energie is alles

Je kunt niet meer minuten in een dag stoppen, maar je kunt wel meer energie krijgen om je aandacht, focus en productiviteit te verhogen. Erg succesvolle mensen slaan geen maaltijden, slaap of pauzes over om meer te willen. In plaats daarvan zien zij goed voedsel als brandstof, slaap als herstel en pauzes als kansen om te herladen.

Bron: Entrepreneur.com


logoondernemer24website6

 

Bouw aan je ondernemerschap met onze

COMMUNITY, KENNIS, MARKTPLAATS en OPLOSSINGEN

Ondernemer24 helpt je vooruit met onmisbare kennis en een enorm netwerk. Je ontmoet ondernemers, je bent vindbaar in onze community, hebt toegang tot praktische oplossingen en bent op de hoogte van de laatste tips & trends. Met onze zakelijke marktplaats kun je door het plaatsen van gratis advertenties gericht naar opdrachten, experts of bedrijfsmiddelen zoeken. Heb je vragen dan kun je die stellen in ons forum en de beste kortingen hebben we als deals voor je samengesteld.

JA, Ik Meld Me Aan.

 

Een keer verdienen en vijf keer belasting betalen?
5 manieren om je bedrijf online te promoten (Infog...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 17 februari 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
Cron Job Starts
0
Shares