5 praktische netwerkdoelstellingen voor ondernemers

Net als met bijna alle marketingtaken is netwerken ook alleen zinvol als je jezelf meetbare doelen stelt.  Zo niet, dan is het risico dat je verzandt in gezellig borrelen zonder resultaat groot. Zonde van je tijd lijkt ons.

Wij geven je 5 haalbare netwerkdoelstellingen:

 

1. Ontmoet 3 nieuwe mensen

Stel jezelf tot doel om op de komende netwerkbijeenkomst in ieder geval 3 nieuwe mensen te ontmoeten. Laat jezelf introduceren door mensen die je kent of spreek spontaan mensen aan met een pakkende openingszin (link naar openingszinnen blog)

2. Kom in contact met een specifiek persoon

Is er een bepaald persoon die je al een poos wilt ontmoeten en weet je dat hij/zij op een bijeenkomst aanwezig is. Stel je tot doel om met deze persoon in contact te komen. Spreek eventueel van te voren online af om elkaar te zien of vraag een wederzijds contact om jullie aan elkaar voor te stellen.

3. Zorg voor 5 nieuwe inschrijvingen voor op jouw maillijst

Verstuur je regelmatig informatie naar je contacten? Dan is het een mooi doel om nieuwe inschrijvingen te bemachtigen. Vraag mensen waar je een prettig gesprek mee hebt of ze het leuk vinden om regelmatig informatie te ontvangen over jouw vakgebied. Op deze manier breng je jezelf beter onder de aandacht.

4. Een vervolgafspraak maken

Om te voorkomen dat je te lang bij dezelfde personen of hetzelfde groepje blijft ‘hangen’ kun je jezelf tot doel stellen om in ieder geval 1 vervolgafspraak te plannen. Is het gesprek interessant maar wil je nog meer mensen spreken stel dan voor om binnenkort af te spreken en onder het genot van een kop koffie/thee verder te praten.

5. Mensen toevoegen aan je digitale netwerk

Een goed digitaal netwerk geeft je toegang tot een wereld aan contacten. Voeg daarom nieuwe mensen die je leert kennen toe als contact op LinkedIn, FaceBook of andere sociale media waarop jij actief bent.

Door het stellen van concrete doelen wordt netwerken makkelijker, effectiever en leuker!


logoondernemer24website6

 

Bouw aan je ondernemerschap met onze

COMMUNITY, KENNIS, MARKTPLAATS en OPLOSSINGEN

Ondernemer24 helpt je vooruit met onmisbare kennis en een enorm netwerk. Je ontmoet ondernemers, je bent vindbaar in onze community, hebt toegang tot praktische oplossingen en bent op de hoogte van de laatste tips & trends. Met onze zakelijke marktplaats kun je door het plaatsen van gratis advertenties gericht naar opdrachten, experts of bedrijfsmiddelen zoeken. Heb je vragen dan kun je die stellen in ons forum en de beste kortingen hebben we als deals voor je samengesteld.

JA, Ik Meld Me Aan.

 

Inspiratie en nieuwe kansen voor 2017 voor alles t...
HELP, ik moet een VLOG - Hoe presenteer ik me voor...

Gerelateerde berichten

 

Reacties 2

Gast - Caroline Haan op dinsdag 25 oktober 2016 14:56

Leuke, praktische tips.
Bij het eerste punt verwijs je naar een blog over openingszinnen. Ik zie alleen geen link ;-)

Leuke, praktische tips. Bij het eerste punt verwijs je naar een blog over openingszinnen. Ik zie alleen geen link ;-)
Suzanne Glorie op dinsdag 25 oktober 2016 15:18

Hallo Caroline,

Je hebt helemaal gelijk, dat is misgegaan! HIer is de link alsnog: http://www.sterknetwerk.nu/de-10-beste-openingszinnen/
Als je serieus werk van je netwerk wilt maken en echt resultaat wilt halen uit alle aankomende kerst- en nieuwjaarsborrels, kom dan naar onze workshop Van borrel naar business, deze wordt op 29 november en op 1 december gehouden bij Rensen Advocaten in Alkmaar. Zie: https://relaxedacademie.com/evenement/van-borrel-naar-business-29-november-ochtend/

Met vriendelijke groet,
Suzanne

Hallo Caroline, Je hebt helemaal gelijk, dat is misgegaan! HIer is de link alsnog: http://www.sterknetwerk.nu/de-10-beste-openingszinnen/ Als je serieus werk van je netwerk wilt maken en echt resultaat wilt halen uit alle aankomende kerst- en nieuwjaarsborrels, kom dan naar onze workshop Van borrel naar business, deze wordt op 29 november en op 1 december gehouden bij Rensen Advocaten in Alkmaar. Zie: https://relaxedacademie.com/evenement/van-borrel-naar-business-29-november-ochtend/ Met vriendelijke groet, Suzanne
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 16 februari 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
Cron Job Starts
0
Shares