5 salestips die iedereen zou moeten toepassen

Zoals een goede stijlcoach er voor kan zorgen dat je een onvergetelijke eerste indruk maakt, zo is het handig om ook een aantal basisregels uit de sales toe te passen (dit geldt ook als je geen salesfunctie hebt).

5 salestips die iedereen zou moeten toepassen

 

1. Luister meer en praat minder


Bijna iedereen heeft een hekel aan mensen die vooral over zichzelf praten. Daarnaast, als je luistert dan pik je eerder signalen op die handig zijn voor jou of je netwerk.

2. Geef en je zult krijgen


Dit klinkt zweverig maar dat is het niet. Als je in je netwerk vaak degene bent die feestjes geeft, cadeautjes of mooie ingangen voor je netwerk bij jouw klanten regelt, dan komt dit vanzelf terug. Covey schreef al over reciprociteit voordat Cialdini er een heel verhaal aan wijdde.

3. Vraag om de deal


Zoveel mensen werken hard aan de relatie, leggen de voordelen van hun product uit maar vergeten om de ander te vragen: 'Ga je bij mij kopen?' of 'Wat vind je van mijn aanbod?' of een vergelijkbare vraag. Al die moeite voor niets.. Zonde! Durf het gewoon te vragen.

4. Leg uit wat de ander aan jou heeft


Doe dat vooral in termen die voor de ander belangrijk zijn. Pakken kopen langs de snelweg is voor de één: gemak, je hoeft niet meer apart naar een winkel. Voor de ander betekent het financieel voordeel. Je hoeft niet de stad in waar parkeren duur is. En zo zijn er nog meer voordelen. Zoek dus uit waar jouw klant warm voor loopt.

5. Investeer in jezelf


Alle cursussen die ik in mijn leven heb gevolgd, hebben altijd geleid tot meer vriendschappen, succes en voldoening. Dus probeer elk jaar wat tijd in te plannen voor interessante cursussen, workshops en trainingen om zo jezelf bij de tijd te houden en nieuwe netwerken aan te boren.
De laatste tip sluit aan bij het traject dat ik aan kleine ondernemers aanbied. Het DOEL-traject waarbij we in 10 maanden alles met betrekking tot commercie, acquisitie, klantenwerving en -behoud de revue laten passeren. Ik ben je commerciële geweten en salesmanager gedurende die periode. En ik geef garantie. GARANTIE dat je de investering sowieso terugverdient in omzet. Het kost je dus niets.

Credits foto


logoondernemer24website6

 

Bouw aan je ondernemerschap met onze

COMMUNITY, KENNIS, MARKTPLAATS en OPLOSSINGEN

Ondernemer24 helpt je vooruit met onmisbare kennis en een enorm netwerk. Je ontmoet ondernemers, je bent vindbaar in onze community, hebt toegang tot praktische oplossingen en bent op de hoogte van de laatste tips & trends. Met onze zakelijke marktplaats kun je door het plaatsen van gratis advertenties gericht naar opdrachten, experts of bedrijfsmiddelen zoeken. Heb je vragen dan kun je die stellen in ons forum en de beste kortingen hebben we als deals voor je samengesteld.

JA, Ik Meld Me Aan.

 

Hoe vindt de nieuwe consument uw winkel?
Je krijgt nooit genoeg van motivatie

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 21 maart 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
0
Shares