5 tips om beter te kunnen netwerken

Kijk je al met angst en beven uit naar alle kerst- eindejaarborrels die er aan zitten te komen? Heb je er een broertje dood aan om eindeloos naar gezellige verhalen te luisteren, zonder dat het je iets oplevert? Of erger nog, ben je bang om verloren ergens aan de kant te staan weggedoken achter je glas?

 Netwerken kan nog best lastig zijn. Speciaal voor jou heb ik daarom een top 5 netwerktips samengesteld 

1. Neem een open houding aan

Maak je niet onzichtbaar maar haal op je gemak een drankje en kijk eerst eens rustig de ruimte rond. Knik en glimlach als iemand je aankijkt. Hiermee nodig je uit tot een gesprek.

2. Breek het ijs

Een leuke openingszin is een goede ijsbreker. Vermijd de standaardvraag ‘wat doe jij?’. Probeer eens iets originelers als: ‘Vind jij netwerken ook zo lastig?’  of  ‘ Wat heeft jou hier vandaag gebracht?’ Klik hier voor nog meer originele openingszinnen.

3. Wees oprecht

Bij netwerken staat het opbouwen van een relatie centraal. Zie het dus minder als een ‘moetje’ maar luister en toon oprechte interesse in de ander.

4. Wie ken jij?

Stel je hebt een webshop waarin je babykleding verkoopt. Dan heb je toch niets aan die oude man waarmee je staat te praten? Een veelgemaakte denkfout.

De kans dat deze meneer je babykleding koopt is misschien niet groot, maar vergeet niet dat deze meneer erg veel mensen in zijn netwerk kan hebben die WEL iets aan jouw producten kunnen hebben. Oftewel een goed direct netwerk geeft je toegang tot een enorm indirect netwerk. Start door zelf het goede voorbeeld te geven! Verbind mensen actief met elkaar, vergroot je zichtbaarheid en betrouwbaarheid. Niet alleen leuk om te doen, maar mensen zullen ook graag voor jou gaan netwerken.

5. Durf te vragen

En daarmee komen we bij het laatste punt. Wil je dat mensen voor jou gaan netwerken, vertel hen dan niet wat je doet. Vertel hen wie of wat je zoekt. Hoe concreter de vraag hoe beter men jou kan helpen.


logoondernemer24website6

 

Bouw aan je ondernemerschap met onze

COMMUNITY, KENNIS, MARKTPLAATS en OPLOSSINGEN

Ondernemer24 helpt je vooruit met onmisbare kennis en een enorm netwerk. Je ontmoet ondernemers, je bent vindbaar in onze community, hebt toegang tot praktische oplossingen en bent op de hoogte van de laatste tips & trends. Met onze zakelijke marktplaats kun je door het plaatsen van gratis advertenties gericht naar opdrachten, experts of bedrijfsmiddelen zoeken. Heb je vragen dan kun je die stellen in ons forum en de beste kortingen hebben we als deals voor je samengesteld.

JA, Ik Meld Me Aan.

 

Is onderhandelen wel zo vrijblijvend?
Passief ondernemerschap mede oorzaak retail-malais...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 16 februari 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
Cron Job Starts
0
Shares