5 Typen ondernemers, welk type ben jij?

Mensen hebben verschillende karakters, persoonlijkheden en achtergronden. Dit geldt ook voor ondernemers, daarom zijn er verschillende typen ondernemers. Bepaalde problemen of uitdagingen zul jij op een andere manier oplossen of aanpakken dan je collega ondernemer(s).


In dit stukje worden de verschillende typen ingedeeld in 5 categorieën. Ik ben dan ook benieuwd met welk type jij jezelf het beste kunt identificeren.

1. De slagman (vrouw) die een homerun slaat

Dit type ondernemer wil de wereld veranderen op een grote en indrukwekkende manier en is niet uit op af en toe een succesje. Het zijn doorgaans geen ondernemers die meerdere bedrijven oprichten. Hun voorkeur gaat uit naar 1 bedrijf waar ze hun ziel en zaligheid in stoppen en er hun levenswerk van maken.

2. De spare

Dit type ondernemer vergelijk ik met de bowler die steeds spares gooit. Deze ondernemer heeft een serie ondernemingen opgericht en bijna elke onderneming (of lancering van een idee) is een succes. Veel spares gooien zorgt voor een hoog gemiddelde en daar kun je mee thuis komen, maar geen enkele worp van deze ondernemer is een strike.

3. De puzzelaar

De puzzelaar wil feiten weten, analyseren voordat deze beslissingen gaat nemen. Vaak roepen antwoorden weer nieuwe vragen op en zullen antwoorden op deze nieuwe vragen de puzzelaar weer bijsturen.

4. De routeplanner

Dit soort ondernemers houden van systematiek en proberen bij het ondernemen overal systemen voor te creëren. Als ze een bedrijf gaan opstarten nemen ze eerst stap 1 en dan stap 2 en denken op een lineaire manier. Zeker als ze geconfronteerd worden met chaos zullen ze steeds meer systematische handelingen willen hanteren en voor de veilige route kiezen.

5. De klusser

De klusser leeft vooral in een fysieke wereld en houdt er van om dingen te bouwen en te maken. Dit type ondernemer is van nature innovatief en creatief en heeft de neiging om bestaande dingen te verbeteren.

Met welk type kun jij je het beste identificeren?

5 Mega Trends voor 2025 - Ben jij er klaar voor?
73 manieren om Twitter te gebruiken als ondernemer

Gerelateerde berichten

 

Reacties 3

Onne Kierkels op maandag 18 mei 2015 13:31

Duidelijk nummer 5 en bezig om nummer 4 te implementeren

Duidelijk nummer 5 en bezig om nummer 4 te implementeren :)
Redactie Ondernemer24 op donderdag 28 mei 2015 13:49

Lijk het meeste op 1, maar de wereld veranderen om een grote en indrukwekkende manier, gaat toch net iets te ver

Lijk het meeste op 1, maar de wereld veranderen om een grote en indrukwekkende manier, gaat toch net iets te ver :)
Danny Verhoeven op zondag 28 juni 2015 09:38

Ik herken mezelf dan toch het meest in nummer 2 Al gooi ik niet altijd spares...

Ik herken mezelf dan toch het meest in nummer 2 :) Al gooi ik niet altijd spares...
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 21 maart 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
0
Shares