Deze jongen is een ondernemer in de dop. Ongelooflijk!

Als kind van 10 verkocht ik regenwormen aan oude mannen die ze gebruikten als aas bij het vissen. Ik drentelde door het veld en keek onder alle stenen die ik zag of ik er een paar kon vinden. Ik stopte ze in lege sigarendoosjes van mijn vader met wat grond en koffiedik en kreeg soms wel 2 gulden vijftig per doosje.

Toen ik nog jonger was kreeg ik een tekenblok met voorgeprinte tekeningen die je als kind kon inkleuren. Dat deed ik gortig, de hele middag was ik aan het kleuren, daarna pakte ik deksels van schoenendozen, knipte er een vierkant uit en plakte een voor een mijn kunstwerken in de deksel zodat deze een mooie lijst hadden. Ik hing ze op in de logeerkamer bij mijn ouders, maakte prijsjes en plakte die er ook op. De schilderijtjes werden gretig afgenomen door opa’s & oma’s, familie en andere welwillenden.

Mijn jeugd was een aaneenschakeling van dit soort speelse handeltjes en ik ben nog steeds blij dat ik de ruimte heb gekregen om me op deze manier te mogen ontwikkelen.

Ik moest vandaag even aan die mooie momenten van vroeger denken toen ik onderstaande video zag waarin de 14 jarige Daron vol trots vertelt dat hij geld gespaard heeft voor een fiets en hout heeft gekocht om zelf een trailer voor zijn grasmaaier en bladblazer te maken. Hij houdt van gras maaien en omdat de afstanden niet te belopen zijn heeft hij deze oplossing bedacht. Daron vertelt in de video dat zijn broertje meehelpt, en je ziet het broertje vol trots kijken.

Een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap is hier zichtbaar, iets wat vaak niet genoemd wordt: trots op wat je doet en wat je opgezet hebt. Hoe klein of groot het ook is, het is van jou en jij hebt het gemaakt.

Daron doet me aan mezelf als kind denken, en hij heeft als iets wat ik niet toen nog niet had: een visitekaartje.


logoondernemer24website6

 

Bouw aan je ondernemerschap met onze

COMMUNITY, KENNIS, MARKTPLAATS en OPLOSSINGEN

Ondernemer24 helpt je vooruit met onmisbare kennis en een enorm netwerk. Je ontmoet ondernemers, je bent vindbaar in onze community, hebt toegang tot praktische oplossingen en bent op de hoogte van de laatste tips & trends. Met onze zakelijke marktplaats kun je door het plaatsen van gratis advertenties gericht naar opdrachten, experts of bedrijfsmiddelen zoeken. Heb je vragen dan kun je die stellen in ons forum en de beste kortingen hebben we als deals voor je samengesteld.

JA, Ik Meld Me Aan.

 

In 5 stappen een Agile onderneming
Gebruik een A/B test om de conversieratio te verbe...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 17 februari 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
0
Shares