Download modelovereenkomsten & voorbeeldovereenkomsten voor zzp’ers

Je hebt het vast al gehoord: de VAR verdwijnt per 1 mei 2016. Om als zzp’er zekerheid te hebben met betrekking tot de arbeidsrelatie met je opdrachtgever kun je nu algemene modelovereenkomsten en voorbeeldovereenkomsten gebruiken. Deze zijn vooraf goedgekeurd door de belastingdienst, zodat je 100% zekerheid hebt.

Het voordeel van de modelovereenkomsten en voorbeeldovereenkomsten die je kunt downloaden op de site van de Belastingdienst is dat ze niet eerst door de Belastingdienst goedgekeurd hoeven te worden. De Belastingdienst publiceert regelmatig nieuwe overeenkomsten die ook in samenwerking met verschillende brancheorganisaties zijn samengesteld. Zo heeft elke zzp’er een overeenkomst die het beste bij zijn of haar branche past.

Fiscaal relevante bepalingen

In de voorbeeldovereenkomsten voor zzp’ers staan ook fiscale bepaling. Deze mag je niet aanpassen want dit zijn de bepalingen die relevant zijn voor de Belastingdienst om te bepalen of je wel of niet een dienstbetrekking hebt. Deze bepalingen zijn gemarkeerd in de overeenkomsten. De niet-gemarkeerde bepalingen mag je wel zelf aanpassen.

Algemene modelovereenkomsten

De Belastingdienst heeft op haar site een aantal algemene modelovereenkomsten gepubliceerd. Deze zijn breed toepasbaar.

Hierbij een overzicht:

Voorbeeldovereenkomsten

De voorbeeldovereenkomsten zijn door organisaties aan de Belastingdienst voorgelegd.

Hierbij een overzicht:

Bekijk voor meer informatie of voor updates de site van de belastingdienst.


logoondernemer24website6

 

Bouw aan je ondernemerschap met onze

COMMUNITY, KENNIS, MARKTPLAATS en OPLOSSINGEN

Ondernemer24 helpt je vooruit met onmisbare kennis en een enorm netwerk. Je ontmoet ondernemers, je bent vindbaar in onze community, hebt toegang tot praktische oplossingen en bent op de hoogte van de laatste tips & trends. Met onze zakelijke marktplaats kun je door het plaatsen van gratis advertenties gericht naar opdrachten, experts of bedrijfsmiddelen zoeken. Heb je vragen dan kun je die stellen in ons forum en de beste kortingen hebben we als deals voor je samengesteld.

JA, Ik Meld Me Aan.

 

In 5 stappen jouw website als leadgenerator
VAR wordt afgeschaft per 1 mei 2016

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 22 maart 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
0
Shares