Een ondernemer met focus boekt meer succes

Ondernemers die weten wat ze exact willen, zijn vaak authentiek en bereiken meer. Door te focussen weten zij precies wat ze moeten doen om succes te boeken. Zij scoren vaker bullseye dan ondernemers die geen duidelijk doel voor ogen hebben. Door te focussen verbeteren zij de kwaliteit, de effectiviteit en de naamsbekendheid. En dat zorgt weer voor meer opdrachten en meer omzet.

In de blog De 5 geheimen achter het succes van echte ondernemers heb ik enkele succesfactoren besproken. In deze blog iets meer over het tweede geheim: Weet wat je wilt. Wat houdt dat dan in? Waarom bereiken deze ondernemers meer? Waarom boeken zij meer succes?

Wees de specialist

Bij veel ondernemers gaat alles op de automatische piloot om geld te verdienen. Ze houden zich met van alles bezig. Elke willekeurige opdracht nemen zij aan of de opdracht nu financieel iets oplevert of niet. Maar daarmee creëer je geen naamsbekendheid. Klanten kennen je als manusje van alles, maar niet als specialist. De naam van de ondernemer wordt door klanten veel beter onthouden als je als ondernemer een specialist bent op jouw vakgebied. Je maakt het klanten gemakkelijker aan jou te denken als ze product van jouw bedrijf willen afnemen of jou voor een bepaalde dienst willen inschakelen. Je onderscheidt je van andere ondernemers. Doe je dat niet of te weinig dan bestaat de kans dat je bij het opdrogen van de opdrachten niet meer gevraagd wordt voor nieuwe opdrachten. Doe alleen waar je goed in bent en focus je op het verbeteren van de kwaliteit. Daarmee haal je als ondernemer ook het beste uit jezelf. Immers, je doet waar je in uitblinkt. Authenticiteit, bevlogenheid, echtheid, uitblinken, eruit springen ten opzichte van de concurrenten zijn kenmerken die direct herkenbaar zijn bij de klant. Daarmee vergroot je de naamsbekendheid.

Toon passie

Ondernemers met passie weten wat ze willen. Klanten merken als een ondernemer met passie zijn werk doet. Een ondernemer is door zijn gedrevenheid authentiek te noemen. Door authenticiteit val je als ondernemer op en wek je als ondernemer bij de klanten extra interesse op. Zo ken ik een bouwbedrijf, die dit uitstraalt en barst van het werk. Wie als ondernemer passie heeft en gedreven is, komt meer authentiek over. Wie als ondernemer authentiek is, bereikt meer.

Durf nee te zeggen

Ondernemers barsten veelal van de goede ideeën. Of je wordt gevraagd voor iets nieuws. En je wilt elke klant tevredenstellen. Zonder focus ga je op elk (klant)verzoek in. Maar als je weet wat je wilt, kun je ook makkelijker nee zeggen. Weeg goed af of een idee past bij je bedrijf en of het haalbaar is. Bouw je daarmee je onderneming uit? Durf nee te zeggen tegen een klant als bijvoorbeeld:

  • De klant financieel te weinig biedt
  • De klant onredelijk veel eist
  • De klant iets vraagt dat buiten de core business valt

Focussen houdt in dat je als ondernemer keuzes maakt die passen bij of in het verlengde liggen van de core business van jouw bedrijf en je ook daadwerkelijk iets opleveren.

Reduceer afleiding

Als ondernemer krijg je elke dag een stroom aan informatie. Wees hier alert op, kies dit systeem, wees een agile onderneming, maak de processen lean met Six Sigma, neem een belastingadviseur, etc. Laat je niet te veel afleiden door dit soort informatie. Er komen vele hypes voorbij. Boerenverstand en intuïtie zijn veel belangrijker. Als je weet wat je wilt, kun je beter de informatie filteren. Dan weet je wat echt belangrijk is voor jouw bedrijf. Dit verhoogt de productiviteit. Je bent dan meer effectief.

Tot slot

Eens zei een ondernemer tegen mij: “Ik vergelijk mezelf altijd met topsporters. Ik heb een droom, die ik blijvend voor ogen heb. Dat betekent keuzes maken, vooral dingen nalaten en bijvoorbeeld nee durven zeggen. Door te focussen weet ik veel beter wat ik wil, werk ik effectiever en bereik ik meer.” Kortom: weet wat je wilt en breng focus aan. Daarmee verhoog je de naamsbekendheid, de kwaliteit en de omzet. Je boekt dan meer succes.


logoondernemer24website6

 

Bouw aan je ondernemerschap met onze

COMMUNITY, KENNIS, MARKTPLAATS en OPLOSSINGEN

Ondernemer24 helpt je vooruit met onmisbare kennis en een enorm netwerk. Je ontmoet ondernemers, je bent vindbaar in onze community, hebt toegang tot praktische oplossingen en bent op de hoogte van de laatste tips & trends. Met onze zakelijke marktplaats kun je door het plaatsen van gratis advertenties gericht naar opdrachten, experts of bedrijfsmiddelen zoeken. Heb je vragen dan kun je die stellen in ons forum en de beste kortingen hebben we als deals voor je samengesteld.

JA, Ik Meld Me Aan.

 

Waarom brengt continu leren ondernemers meer succe...
Besluiten nemen als groep doe je met het BOB-model...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 17 februari 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
0
Shares