Ga je een bedrijf starten? Vermijd deze 5 beginnersfouten

Als je momenteel bezig bent een bedrijf te starten dan ben je vast heel erg enthousiast. Het blinde enthousiasme is natuurlijk geweldig en geeft je veel energie voor het nieuwe te starten bedrijf. Zorg wel dat je door het enorme enthousiasme niet blind wordt, en met open ogen in de bekende valkuilen van het starten van een eigen bedrijf stapt.

Jonathan Long geeft in zijn blog 5 beginnersfouten die startende ondernemers moeten zien te voorkomen.

1. Verwachten dat het succes snel komt

Slechts maar een paar bedrijven zijn vanaf de start direct een succes. Dit komt sporadisch voor, en deze verhalen worden graag gehoord en gelezen. Deze bedrijven komen daardoor extra in de spotlight, waardoor het lijkt dat het snelle succes normaal is. Zorg ervoor dat je goed beseft dat je bedrijf iets is waar je lang aan moet bouwen en in moet investeren voordat het een succesverhaal gaat worden. Heb je wel snel succes, dan is dat een bonus. Het is beter om realistische verwachtingen te hebben om teleurstelling te voorkomen.

2. Rustig afwachten tot het product zichzelf verkoopt

Het maakt niet uit hoe geweldig je product of dienst is, als niemand weet dat het bestaat koopt niemand het en sterf je product. Zorg voor een goede marketingstrategie en bedien de juiste doelgroep(en). Rustig afwachten totdat je product zichzelf verkoopt gaat echt niet werken.

3. Geen vooronderzoek doen

Sommige startende ondernemers zijn zo enthousiast over het idee dat ze hebben voor het nieuwe bedrijf, dat ze zelfs vergeten het simpelste vooronderzoek te doen. Wat is de concurrentie? Is er een geschikte domeinnaam vrij? Lijkt je logo op je bedrijfsnaam niet te veel op die van een concurrent? Is je bedrijfsnaam nog beschikbaar op de belangrijkste sociale media? Door deze simpele vragen te stellen voorkom je later veel ellende en bespaar je jezelf een hoop tijd. Terwijl bijvoorbeeld het registreren van een domeinnaam erg weinig geld en tijd kost.

4. Geen langetermijnplanning en een visie hebben

Zomaar een eigen bedrijf starten zonder een goed bedacht plan voor de lange termijn is zakelijke zelfmoord. Je kunt niet alle obstakels voorkomen en voorspellen die je onderweg tegen zult komen, maar een planning voor de lange termijn zal wel alle beginnersfouten voorkomen waarvoor je geen excuus mag hebben.

5. Je niet voor 100% als ondernemer gedragen

Vandaag de dag is het ‘cool’ om een ondernemer te zijn en je eigen bedrijf te hebben. Dit komt mede door alle media-aandacht voor Startups en succesvolle hippe bedrijven zoals Uber, Facebook en Snapchat.

Het starten van, en het hebben van een eigen bedrijf is helemaal niet zo romantisch als de media doen lijken. Het is hard werken met vele (soms onbetaalde) overuren, soms korte nachten, minder tijd voor sociale contacten en hobby’s. Je moet ervoor zorgen dat je bedrijf vanaf de start de topprioriteit is in je leven.

Ben jij klaar voor de start van je bedrijf?

Bron: Entrepreneur.com


logoondernemer24website6

 

Bouw aan je ondernemerschap met onze

COMMUNITY, KENNIS, MARKTPLAATS en OPLOSSINGEN

Ondernemer24 helpt je vooruit met onmisbare kennis en een enorm netwerk. Je ontmoet ondernemers, je bent vindbaar in onze community, hebt toegang tot praktische oplossingen en bent op de hoogte van de laatste tips & trends. Met onze zakelijke marktplaats kun je door het plaatsen van gratis advertenties gericht naar opdrachten, experts of bedrijfsmiddelen zoeken. Heb je vragen dan kun je die stellen in ons forum en de beste kortingen hebben we als deals voor je samengesteld.

JA, Ik Meld Me Aan.

 

Hoe behoud je goed personeel voor je bedrijf? (Inf...
ZZP'er inhuren; hoe zit het met modelovereenkomste...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 17 februari 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
0
Shares