Gebruik de juiste cartridges

Vandaag werd 'ie bezorgd: mijn nieuwe printer. De vorige printer gaf geheel onverwacht afgelopen vrijdag de geest. Verder dan een paar zwarte vegen kwam hij niet meer. Behalve als ik alles in het blauw wilde printen, dat was dan weer geen enkel probleem. Na een eerste lichte schok, want 'wat moet ik zonder printer' besloot ik het er niet zomaar bij te laten zitten. Actie!


Maar het mocht niet baten. Nieuwe drivers,  het reinigen van de printkoppen, het uit elkaar halen van de printer en het handmatig schoonmaken van verschillende onderdelen... Printer bleef dood. Na een korte zoektocht viel mijn oog op het jongere broertje van de overledene. Zaterdag besteld, maandag thuisbezorgd. Sneller kan bijna niet.

Ik zei bijna. Want de installatie, die was pas echt snel! Binnen een half uur printte ik er alweer vrolijk op los en stond de zojuist gearriveerde aanwinst vrolijk te glimmen op zijn nieuwe plek.

Op rolletjes


Heerlijk is dat, als alles gaat zoals je wilt en alles vlekkeloos verloopt. Op rolletjes en zonder enige obstakels. Maar ja, ik had dan ook precies gedaan wat ik moest doen; netjes de stappen gevolgd, geduldig gewacht als dat nodig was, de juiste cartridges gebruikt en het papier in de goede lade gestopt.

Werken volgens je DNA


Eigenlijk werkt het in bedrijven net zo. Als je de dingen doet die bij je passen, die kloppen met het (bedrijfs-)DNA, werkt alles een stuk vlotter en plezieriger. Alleen stoppen we in het bedrijf af en toe het papier in de verkeerde lade, gebruiken we cartridges die eigenlijk voor een andere printer bestemd zijn of slaan we ongeduldig tegen de zijkant en zijn we vervolgens verbaasd dat er hier en daar wat begint te sputteren. Net als een auto die volgegooid wordt met de verkeerde brandstof op een gegeven moment stopt met rijden.

In hoeverre wordt in jullie organisatie de juiste brandstof gebruikt? Ga je er harder van rijden of dreigen jullie binnenkort tot stilstand te komen? Of om in printertermen te blijven: loopt de printer vast of komen er prachtige kleurenprints uit?

Bron afbeelding

Wat kost een bedrijfsfilm?
Wanneer zijn social media advertenties effectief?

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 21 maart 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
0
Shares