Geen ZZP'er, maar OZP'er!

Voor velen is het deze decembermaand niet echt een feestmaand. We worden overspoeld met slechte en negatieve berichten over de positie van de zzp-er. Velen verkeren op of zelfs onder de armoedegrens en in 2014 zal het aantal zzp-ers behoorlijk toenemen. Een logisch gevolg van het groot aantal werknemers dat de markt op zal stromen vanuit o.a. de financiële dienstverlening.

 

Niet makkelijk


Dat is een voorteken waarmee je als zzp-er moet leren omgaan. Want wat betekent het voor je eigen positie, voor je eigen inkomen als er heel veel concurrenten bijkomen? Dat is wel even iets om goed over na te denken onder de kerstboom. Daarbij zal het besteedbare bedrag van consumenten en bedrijven ook niet in 2014 schrikbarend toenemen, dus hoe zorg je ervoor dat men het schaarse geld aan jou besteedt?

Dat doe je door heel goed om je heen te kijken en door veranderingen waar te nemen. Ondernemen is meer dan alleen maar je eigen professie goed uitoefenen. Helaas komen er een heleboel dingen bij kijken om een goed ondernemer te zijn. Het is niet zo makkelijk als dat het soms lijkt en het is zeker niet zo, dat als je zelfstandig bent, je automatisch een ondernemer bent. Het is de kunst om het aangename met het noodzakelijke te combineren. Dan overleef je de crisis wel.

Geen ZZP maar OZP


Zelfstandig zijn is hartstikke leuk, maar ondernemer zijn is beter.

Mijn oproep aan iedere zzp-er is om vanaf vandaag daar afscheid van te nemen. Wordt OZP-er. Wordt een ondernemer en pak de problemen vanaf vandaag aan. Of pak de bedreiging aan en wacht vooral niet af. Nogmaals, de waarschuwing in de markt is dat niet alleen bij Achmea de mensen in grote getalen worden weggestuurd, maar ook bij de Rabobank, de ING, en bij de ABN AMRO bank komen er grote ontslagrondes aan. En velen gaan op zoek naar een nieuwe baan. Maar ze zijn ervaren in werkzaamheden waarin geen werk meer in te vinden is. Daarbij zijn er een heleboel die in een leeftijd zitten waarop werkgevers niet meer zitten te wachten. Gewoon, te oud. Met 40 ben je een twijfelgeval, met 45 al te oud. Deze mensen gaan met hun vaste lasten niet leven van een uitkering.  Daar komen ze niet van rond. Ook zij gaan hun geluk beproeven als (gedwongen)zzp-er. Als iemand, die binnen een segment, een professional is en zelfstandig aan de slag wil of moet.

 Ga niet kopje onder in de vijver van verborgen werkeloosheid, maar zorg dat je eruit springt.


Want daarmee maak je het verschil. Zorg dat je opvalt, zorg dat je alles goed voor elkaar hebt, dat je (verkoop)verhaal goed staat, dat je een duidelijke positionering hebt en dat je weet hoe je er, iedere dag, financieel voorstaat. Zo kun je tijdig maatregelen nemen en zorgen dat je cijfers zwart blijven.

Ondernemen is een goed inzicht en overzicht hebben over al je activiteiten. En daar wordt het alleen maar leuker van. Blijf dicht bij jezelf , ontwikkel en bedenk en ga vooral te rade bij onafhankelijke ondernemers die het beste met je voor hebben. Als je met dit idee het nieuwe jaar ingaat, dan kun je de kurken laten knallen op 31 december en je goede voornemen kenbaar maken: IK WORD EEN OZP-ER!

Minder schades dus minder kosten binnen uw wagenpa...
10 tips om je zakelijke e-mailbestand te laten gro...

Gerelateerde berichten

 

Reacties 1

Gast - Dirk de Wit op maandag 23 december 2013 16:24

En waar staat OZP'er voor? Ondernemende Zelfstandige Professional?

Voordat nu iedereen OZP'er gaat worden: vraag je eerst af wat je wilt: ondernemer worden of toch in loondienst gaan. Want met de tips die Bart Flipse geeft, kun je ook jezelf gaan profileren op de arbeidsmarkt: ook daar is een heldere en goede profilering belangrijk. Niet makkelijk nee, maar dat geldt ook voor het OZP-schap.

En waar staat OZP'er voor? Ondernemende Zelfstandige Professional? Voordat nu iedereen OZP'er gaat worden: vraag je eerst af wat je wilt: ondernemer worden of toch in loondienst gaan. Want met de tips die Bart Flipse geeft, kun je ook jezelf gaan profileren op de arbeidsmarkt: ook daar is een heldere en goede profilering belangrijk. Niet makkelijk nee, maar dat geldt ook voor het OZP-schap.
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 21 maart 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
0
Shares