Genoeg lente ideeën. Je moet ze alleen wel zien als ondernemer!

Heb je als ondernemer ook de lentekriebels? Zie je weer licht in de tunnel nu de dagen langer worden? Ideeën zijn er genoeg, alleen je moet ze wel zien. En je moet er in durven investeren. Technologie en duurzaamheid hebben de toekomst. Zo bleek ook uit het programma Tegenlicht van 1 april 2013. Een inspirerende uitzending met volop ideeën.


Sommige ondernemers zitten vastgeroest en blijven in de stand van de winterslaap. Zij maken het einde van de lente niet mee. Zij hebben geen toekomstvisie en bovendien hebben ze de zaakjes niet op orde. Een belangrijke oorzaak bij faillissement. Door op tijd in te spelen op nieuwe ontwikkelingen kan de onderneming blijven floreren. Soms zijn deze ideeën nog utopie, maar over een aantal jaren misschien al werkelijkheid. Maar dan moet je als ondernemer wel op tijd de lente voelen aankomen en wakker worden uit de winterslaap.

Zie de lente


Want er staan vele nieuwe ontwikkelingen voor de deur. En deze ontwikkelingen gaan snel, dat weten we allemaal. Natuurlijk kan je als ondernemer niet met alle winden meewaaien. Je moet goed kunnen inschatten of een idee uiteindelijk ook winstgevend zal zijn. En niet onbelangrijk: Of de financier je met een kredietaanvraag wilt ondersteunen. Maar als je de ideeën van het programma Tegenlicht van 1 april 2013 hebt gezien dan krijg je toch lentekriebels? Ik wel.

De zon lacht je tegemoet


Volgens de uitzending van 1 april 2013 komt alles tussen nu en 20 jaar tot bloei. Dan zijn we het koude voorjaar definitief vergeten. En de crisis ook. De eerste tekenen zijn al zichtbaar. De elektrische auto is in opmars. Zonne-energie wordt steeds meer toegepast en wordt steeds goedkoper. En volgens het programma is dat nog maar het begin. Energie kost straks bijna niks meer. Want er staan nog vele technologische vernieuwingen op dit terrein op ons te wachten. Wat denk je van zonne-energiecellen, die worden verwerkt in dakpannen en in asfalt? De zon, onze energiebron, die het gewas doet bloeien in de woestijn. Want ook in dit dorre landschap staan nieuwe ontwikkelingen op stapel. Door zonne-energie in combinatie met een omzetting van zout water in zoet water kan elk gewas in de woestijn tot bloei komen. Deze ontwikkelingen bieden perspectief. Je zou zeggen: als ondernemer lacht je de zon tegemoet. Genoeg ideeën toch? Grijp ze als ondernemer aan.

Alles in 3D


Zie je als ondernemer nog niet voldoende perspectief? Er zijn nog meer ideeën volgens het programma Tegenlicht. Neem 3D printing. Dit staat nu nog in de kinderschoenen, maar straks heeft iedereen thuis een 3D printer staan. Hiermee kan je voorwerpen uitprinten, die je zelf vanachter de computer hebt ontworpen. Door een dergelijke toepassing ontstaan er ook nieuwe ideeën en nieuwe toepassingen, waarmee je als ondernemer ook je voordeel kan doen.

Meer via ‘crowd creation’


En dat is nog niet alles. Want de ‘crowd’ gaat je als ondernemer ook op nieuwe ideeën brengen. Door een explosieve groei van internet van 2 miljard naar 5 miljard gebruikers in de komende 7 jaar zullen in toenemende mate ideeën ontstaan, waarvan je als ondernemer kan profiteren. In het programma Tegenlicht wordt een mooi voorbeeld genoemd, waarbij een middelbare scholier van 15 jaar via internet (Google en Wikipedia) een test ontwikkeld om allerlei soorten kanker eerder te ontdekken. Deze test bleek betere resultaten op te leveren en vele malen goedkoper te zijn dan de gangbare testen, waarin aan research door pharmaceutische bedrijven miljoenen dollars waren geïnvesteerd. Door de groei van internet zullen meer van dergelijke ontdekkingen worden gedaan en zal de innovatie de komende jaren explosief groeien. Innovatie leidend tot nieuwe producten, die je als ondernemer alleen nog moet zien.

Nog niet gezien?


Heb je dat nog niet gezien? Bekijk dan alsnog de uitzending van het programma Tegenlicht van 1 april 2013. Dat kan via deze video.

Zie jij dat ook als ondernemer?


Technologie en duurzaamheid hebben de toekomst. Ja, het leidt zelfs tot een wereld in overvloed volgens het programma. Energie kost dan bijna niks meer. En water en voedsel is er wereldwijd in overvloed. Dat lijkt ver weg, zeker in tijden van crisis, maar het is dichterbij dan je denkt. Er staat ons wat moois te wachten. De zon lacht ons tegemoet. Genoeg lente ideeën. Zie jij dat ook als ondernemer?

Wanneer ben je een excellente organisatie? 5 tips
Online marketingstrategie voor zzp’ers en kleine b...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 20 maart 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
Cron Job Starts
0
Shares