Het geheim van een succesvol evenement + gratis checklist voor je evenement

Mensen vragen vaak wat het geheim van een succesvol evenement is. Het antwoord is eenvoudig: alles moet kloppen. Tot in detail. De hele mix van concept, creatie, communicatie, organisatie en regie moet als een puzzel in elkaar passen. Dat vraagt om een professionele aanpak.

 

 Co-creatie: samenwerken en draagvlak creëren


Dat hoeft niet altijd te betekenen dat u daarvoor een bureau moet inhuren. Er zijn talloze evenementen, seminars, vergaderingen, trainingen, introducties en andere bijeenkomsten die intern worden geregeld. Wel is het belangrijk om zorgvuldig een kernteam samen te stellen voor de organisatie. Te vaak zien we dat de organisatie wordt neergelegd bij de regelaars binnen een bedrijf, stichting, of vereniging. Dan slaat u echter een belangrijke stap over: het concept. In de fase van conceptontwikkeling is het belangrijk om mensen van verschillende afdelingen binnen uw organisatie mee te laten denken: bijvoorbeeld een beleidsmedewerker, productontwikkelaar, accountadviseur, communicatieadviseur en de eindverantwoordelijke manager of directeur. Met een gevarieerd gezelschap bent u beter in staat om een goed doordacht concept te ontwikkelen.

Begin altijd met de vijf W-vragen:    • Wat is het doel van het evenement?

 

    • Wat is het profiel van de doelgroep?

 

    • Wat is de boodschap?

 

    • Wat is het budget?

 

    • Wanneer is het evenement een succes?Check double check


Daarna kan het echte werk beginnen met de creatie, organisatie, communicatie en uitvoering. Maak gebruik van een krachtig thema om uw event te visualiseren voor de doelgroep(en). Door dit themabeeld consequent door te voeren in het evenement, gaat het thema ‘leven’ onder uw gasten. Denk hierbij aan de uitnodiging, website, catering en de aankleding van het pand. Zorg ervoor dat het thema ook terugkomt in de inhoud van het programma, dat maakt de cirkel rond.

Spanningsboog


Afwisseling in een event is belangrijk. Een goede opbouw van het programma is echter nóg belangrijker om de onverdeelde aandacht van het publiek te krijgen en te behouden. Zorg er met een goede spanningsboog voor dat u op het juiste moment piekt.

Gratis checklist voor je evenement downloaden


Evenementenbron heeft een handige checklist ontwikkeld voor bedrijven, stichtingen en verenigingen die zelf evenementen organiseren. Je moet wel eerst even inloggen op B2B Contactom toegang tot het document te krijgen.

Hoe schrijf je een goede offerte?
De 6 W’s van crowdfunding

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 22 maart 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
0
Shares