Hoe houd je bloggen leuk voor jou en je lezers? 10 tips

Bloggen is leuk. Alleen soms lukt het schrijven je even niet.  Je staart naar je scherm, je krijgt geen heldere ingeving en je delete meteen wat je typt . Kortom, het gevreesde bloggers’ block speelt je parten. Geen nood, met deze 10 tips houd je het bloggen leuk voor jou én je lezers.

 

1. Wees realistisch


Wees eerlijk naar jezelf en vraag je af: Hoeveel tijd heb ik om te bloggen? Hoe vaak kan ik een blog posten? Je hoeft echt niet iedere dag of week, maar belangrijk is wel dat er regelmaat in zit.

2. Maak een planning


Bloggen kost tijd. Daarom is het belangrijk om er tijd voor vrij te maken in je agenda. Hierbij is het goed om jezelf een beetje te kennen: Hoeveel tijd heb ik nodig om iets te schrijven? Schrijf ik het in één keer, of in fasen? Ben ik ’s avonds of juist in de ochtend op mijn best?

3. Vind een inspiratiebron


Welke mensen inspireren je? Wat zijn jouw favoriete blogs, websites of wellicht magazines? Waarom lees je deze graag en wat vind jij zo leuk aan schrijven? Als je dat altijd in je achterhoofd houdt,  schrijf je ook makkelijker.

4. Schrijf!


Heb je opeens een ingeving? Schrijf het op! Het hoeft niet meteen perfect te zijn voor je blog. Het gaat erom dat je schrijft, van het ene idee komt het andere.

5. Zeg het hardop


Wel een idee maar geen idee hoe je moet beginnen of hoe je het gaat opschrijven? Vertel het dan hardop. Net alsof je het iemand vertelt. Eigenlijk een soort solo-brainstorm. Het werkt!

6. Verander van omgeving


Schrijf je je blog altijd achter je bureau. Waarom niet een keer op een terras, in een café of op de bank? Verandering van omgeving, maakt creatief.

7. Mindmapping


Bedenk waar je over wilt schrijven. Pak een stuk papier en schrijf het onderwerp op, bijvoorkeur in het midden. Daarom heen schrijf je alle woorden op die je te binnen schieten als je denkt aan het onderwerp. Tussen al deze woorden zitten vast wel één of meerdere woorden die leiden tot hét idee.

8. Varieer in lengte


Als je een keer niet zoveel te vertellen hebt, vertel dan ook niet veel. Je hoeft niet altijd lange blogs te schrijven. Het werkt juist verfrissend voor jezelf om ook gewoon eens een kort blog te posten.

9. Update oude blogposts


Als je al een tijdje over een bepaald onderwerp blogt, komt er vast een moment dat je denkt ‘nu heb ik er wel zo’n beetje alles over gezegd’. Lees dan je oude blogposts weer eens door en update een aantal. Hoe denk je nu over het onderwerp? Wat is er ondertussen veranderd?

10. Ander soort blog


Er zijn heel veel soorten blogs. Informatief, educatief, vermaak, lijstjes, reviews, onderzoek, debat, hypothesen, etc. Ongetwijfeld schrijf je ook een bepaald soort blog. Waarom verander je niet een keer van stijl? Schrijf je normaal altijd een informatief verhaal, wissel dan eens af met een interview of geef commentaar op een bericht in de krant of op internet.

Lees ook 10 ideeën voor je blog of nieuwsbrief

Bron afbeelding

6 snelle tips voor het verbeteren van je webtekste...
Zo kan je met simpele marketingtips de omzet verho...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 22 maart 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
0
Shares