Online netwerken: social media tips voor ondernemers

Kies een netwerk dat bij je past. Dat geldt voor offline maar zeker ook voor online netwerken. Bedenk ook wat je wilt bereiken. Er komen voortdurend nieuwe sociale media bij. Onze tips voor de drie meest gebruikte sociale media: LinkedIn, Twitter en Facebook.

LinkedIn Tips

LinkedIn is de ideale online ondersteuning bij offline netwerken. Vooraf, tijdens en na een bijeenkomst.

Vooraf

Het geeft je de gelegenheid om iets meer te weten te komen over mensen die je wilt ontmoeten.
Het geeft inzicht waar iemand zich in jouw netwerk bevindt (1e, 2e, 3e lijn) en wie jou kan introduceren.
Het maakt jou zichtbaar, je kunt je goed profileren en je hebt de gelegenheid om relevante content te delen.

Tijdens

  • Steeds minder mensen maken gebruik van visitekaartjes. Kom je tijdens een netwerkbijeenkomst iemand tegen met wie je graag in contact wilt blijven? Maak direct de connectie via de LinkedIn-app op je telefoon!
  • Wil je iemand ontmoeten maar weet je niet precies meer hoe degene eruitziet? Check even snel zijn/haar LinkedIn-profiel en voilà, je hebt niet alleen een foto maar ook wat relevante informatie die je subtiel tijdens een gesprek kunt gebruiken: “Jij hebt toch ook op de Universiteit van Amsterdam gezeten?”.

Na

  • Na een persoonlijke ontmoeting is een online uitnodiging een logisch gevolg. Maak het persoonlijk en verwijs naar het prettige gesprek dat je met hem/haar hebt gehad.
  • Is degene die je gesproken hebt specifiek op zoek naar iets of iemand? Check je online netwerk en kijk of je direct kan helpen door middel van een aanbeveling of een introductie. Geven loont!
  • Zie je dat degene die je gesproken hebt, is gelinkt met iemand waarmee jij graag in contact wilt komen? Durf te vragen! Leg uit waarom je graag met deze persoon in contact wilt komen en vraag om een introductie.

Onderhoud is noodzakelijk

Netwerken is net werken. Een netwerk draait om verbinding. Het is dus belangrijk om regelmatig je netwerk door te lopen en mensen af en toe te spreken of een berichtje te sturen. Check je LinkedIn-connecties regelmatig. Hou de updates bij en stuur een berichtje als iemand van baan verandert of een interessante update plaatst. Je kunt ook systematisch te werk gaan en iedere maand een aantal personen uit je online netwerk contacten.

Twitter Tips

Twitter zorgt vooral voor zichtbaarheid. Als je het goed doet, draagt het bij aan het opbouwen van je expertstatus, maar dan moet je wel:

Relevant en interessant zijn

Bedenk bij alles wat je plaatst of het relevant en interessant is voor je doelgroep. Hebben zij er iets aan? Verplaats je in je doelgroep; zouden zij dit willen lezen en delen?

Echt zijn

  • Authenticiteit zorgt voor geloofwaardigheid en vertrouwen. Na-apers zijn er al genoeg.
  • Regelmatig content plaatsen
  • Als jouw informatie interessant en echt is, dan willen mensen graag meer van je horen en zal men je gaan volgen. Als je een paar keer iets plaatst en vervolgens weer maanden niets, dan haken mensen af. Je verliest je zichtbaarheid.

Facebook Tips

Facebook is het meest gebruikte netwerk. In potentie kan Facebook voor bedrijven een enorm bereik genereren.

Focus op je doelgroep

Weet voor wie je iets op Facebook plaatst. Maak dat ook duidelijk in je bericht: “Ook zo dol op administratie?” of “Voor de fotografen onder jullie:”

Biedt waarde

Op Facebook concurreer je met babyfoto’s, grappige kattenfilmpjes en belangrijk familienieuws om de aandacht van je volgers. Kijk wat het raakvlak is tussen het verhaal wat je wil vertellen en waar je doelgroep interessant vindt.

Zorg voor interactie

Hoe meer interactie, hoe meer bereik. Interactie vertelt aan Facebook namelijk hoe relevant je bericht is.


logoondernemer24website6

 

Bouw aan je ondernemerschap met onze

COMMUNITY, KENNIS, MARKTPLAATS en OPLOSSINGEN

Ondernemer24 helpt je vooruit met onmisbare kennis en een enorm netwerk. Je ontmoet ondernemers, je bent vindbaar in onze community, hebt toegang tot praktische oplossingen en bent op de hoogte van de laatste tips & trends. Met onze zakelijke marktplaats kun je door het plaatsen van gratis advertenties gericht naar opdrachten, experts of bedrijfsmiddelen zoeken. Heb je vragen dan kun je die stellen in ons forum en de beste kortingen hebben we als deals voor je samengesteld.

JA, Ik Meld Me Aan.

 

Hoe maak je als leidinggevende ondernemer een top ...
17 netwerk fouten die je niet moet maken

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 21 november 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
Cron Job Starts
0
Shares