Minder doen = meer verdienen

Als freelancer is het hollen of stilstaan. De meeste zelfstandigen die ik ken kunnen prima hollen. Sociale media, e-mail, administratie, de belastingaangifte en dan moet er ook nog geld verdiend worden. Maar kunnen wij ook goed stilstaan? Ik kan dat van nature niet goed. Beter gezegd: als zzp’er ben ik een verleerd hoe het moet. Dat is jammer, want juist op rustmomenten krijg ik energie, inspiratie en motivatie. Ik denk scherper en kan beter focussen op hoofdzaken. Om die reden dwing ik mij om op gezette tijden niets te doen.


Druk voelen, maar weinig doen?


Het gevaar van altijd maar doorgaan is dat je veel tijd kwijt bent met randzaken en je niet focust op de hoofdzaken. Je voelt je druk, maar doet weinig. Ik denk dat veel mensen dit gevoel herkennen. Jij ook? Ik ben niet de enige die ontspanning belangrijk vindt. Ontspannen is geen luxe, maar noodzaak, kijk maar naar succesvolle ondernemers als Richard Branson. Echt ontspannen betekent offline gaan en dingen doen waar je energie van krijgt. Sport is mijn favoriete ontspanning, maar dat kan voor jou natuurlijk een andere activiteit zijn.

Kortom: als je meer wilt verdienen, moet je minder doen. Als je dan weer uitgerust aan de slag gaat, dan is het zaak je kostbare tijd zo effectief mogelijk te gebruiken.

blogtips

Als toetje 5 tips:


1. Stel doelen. Zo maak je succes meetbaar.

2. Structureer. Start de dag met de lastigste taak.

3. Organiseer. Werk wanneer je productief bent .

4. Delegeer. Zoveel mogelijk.

5. Ontspan! Nu breng ik tip 5 in de praktijk.

Suggesties, aanmerkingen en aanvullingen lees ik morgen!

Bron afbeelding hangmat

22 breinwetten die je zeker moet kennen
5 manieren waarop 3D ontwerp jouw onderneming kan ...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 21 maart 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
0
Shares