Ranken in Google als ZZP'er

Door de hoge online marketing budgetten van grote bedrijven lijkt het voor ZZP'ers en kleine bedrijven vaak onmogelijk om te ranken in Google. Om een goede positie in de zoekresultaten te verwerven is echter geen hoog budget vereist!

Zoekmachine optimalisatie (SEO) lijkt misschien een ingewikkeld proces maar een goede positie in Google is te realiseren zonder duizenden euro's aan een SEO specialist uit te geven. Het is in jouw geval misschien raadzaam je te laten begeleiden bij het opzetten van je SEO campagne maar als de campagne eenmaal loopt is het goed mogelijk deze zelf up to date te houden. 

Door 3 simpele stappen te volgen kan ook jouw website gaan ranken in Google 

Begin je SEO campagne altijd met keyword research en kijk kritisch naar de zoekwoorden waar je jouw website voor wilt laten ranken. Denk bij het keyword research vanuit de klant en analyseer de zoekwoord strategie van de concurrenten met tools zoals Screaming Frog.

Probeer niet meteen te ranken voor de zoekwoorden die zeer populair zijn maar begin met het optimaliseren van één landingspagina voor een wat minder specifieke zoekterm. Bijvoorbeeld: 'blauwe addidas sportschoenen' i.p.v. 'sportschoenen'.

Als je zoekwoord strategie duidelijk geformuleerd is dien je er voor te zorgen dat de site SEO technisch optimaal draait. Heeft elke pagina een unieke meta descriptie, staan de h1's en h2's goed, zijn er broken links, is het webdesign responsive, etc? Daarnaast is het heel belangrijk dat je de pagina's op je website onderling goed naar elkaar laat linken.

Als derde stap in het SEO proces dien je er voor te zorgen dat andere websites gaan linken naar jouw website, door de links van de concurrenten te bekijken kan je goede linkbuild mogelijkheden ontdekken. Zorg er voor dat jouw content zo goed is dat mensen jouw website graag delen met anderen. Je zult daarvoor actief op zoek moeten gaan naar partners op bijvoorbeeld forums of social media. 

In de onderstaande infographic is samengevat weergegeven welke tools en stappen belangrijk zijn om de basis SEO van jouw website zo weg te zetten dat ook jouw bedrijf kan ranken in Google!

SEO Google.nl 1


logoondernemer24website6

 

Bouw aan je ondernemerschap met onze

COMMUNITY, KENNIS, MARKTPLAATS en OPLOSSINGEN

Ondernemer24 helpt je vooruit met onmisbare kennis en een enorm netwerk. Je ontmoet ondernemers, je bent vindbaar in onze community, hebt toegang tot praktische oplossingen en bent op de hoogte van de laatste tips & trends. Met onze zakelijke marktplaats kun je door het plaatsen van gratis advertenties gericht naar opdrachten, experts of bedrijfsmiddelen zoeken. Heb je vragen dan kun je die stellen in ons forum en de beste kortingen hebben we als deals voor je samengesteld.

JA, Ik Meld Me Aan.

 

Je factuur sneller betaald krijgen: 7 tips voor on...
7 redenen om algemene voorwaarden te hanteren

Gerelateerde berichten

 

Reacties 2

Gast - Rutger Vermeulen op donderdag 05 november 2015 15:11

Goede tips hoor, als wij een aanvraag binnen krijgen geven we ook altijd een lijst met tips mee, daarbij bijvoorbeeld ook dat je je als kleine ondernemer het best op een kleine niche markt kan richten. Tenzij je grotere plannen hebt natuurlijk. Ik denk dat een toppositie in Google voor iedere freelancer het verschil kan maken.

Goede tips hoor, als wij een aanvraag binnen krijgen geven we ook altijd een lijst met tips mee, daarbij bijvoorbeeld ook dat je je als kleine ondernemer het best op een kleine niche markt kan richten. Tenzij je grotere plannen hebt natuurlijk. Ik denk dat een toppositie in Google voor iedere freelancer het verschil kan maken.
Kenrick op donderdag 05 november 2015 16:24

Dank Rutger, leuke reactie.

Dank Rutger, leuke reactie.
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 17 februari 2019

Algemene voorwaarden

Adverteren

Help/FAQ

Webwinkel

Auteurs

 
0
Shares